COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O sabie și alte obiecte de 3.000 de ani au fost descoperite în Scoția

O sabie și alte obiecte de 3.000 de ani au fost descoperite în Scoția

Un detectorist de metale a descoperit un transport de epocă cu artefacte din Epoca Bronzului la Frontierele Scoțiene. Mariusz Stepien a descoperit un ham complet pentru cai din piele și lemn, o sabie și alte obiecte.

Starea de conservare a hamului a fost posibilă datorită solului care a păstrat pielea și lemnul, fapt care a permis experților să urmărească felul în care hamul a fost construit.

Pe data de 21 iunie Stepien, alături de prietenii săi, cu ajutorul unui detector de metal a găsit un obiect de bronz îngropat la jumătate de metru sub pământ. Artefactul descoperit de Mariusz Stepien este o sabie datată de la 900 î.Hr. din epoca bronzului, alături de curele decorate, catarame, ornamente și inele. El a raportat descoperirea trezoreriei, loc unde persoanele calificate se ocupă de supravegherea, recuperarea și evaluarea descoperirii. Experții au declarat că artefactele sunt “o descoperire semnificativă la nivel național”.


Timp de 22 de zile, arheologii au cercetat situl arheologic, iar contextul descoperirii a fost schimbat datorită noilor obiecte descoperite. Artefactele datează de mai bine de 3.000 de ani, iar descoperirea făcută de Mariusz Stepien reprezintă o oportunitate încurajatoare pentru descoperirea unui număr mai mare de obiecte din epoca de bronz în Scoția.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load