COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O nouă baterie care nu dăunează mediului și păstrează energia mai mult timp

O nouă baterie care nu dăunează mediului și păstrează energia mai mult timp

Oamenii de știință din SUA au prezentat o nouă baterie lichidă care păstrează mai mult timp energia și nu dăunează mediului înconjurător. Ea poate alimenta atît smartphone-uri, cît și fabrici întregi.


Oamenii de știință de la școala de inginerie Cochrell de la Universitatea din Texas, SUA au prezentat o nouă baterie care combină multe avantaje ale analogilor, dar nu dăunează ecologiei și păstrează mai mult timp energia.


Electrozii metalici din baterie pot rămîne lichefiați la +20°C - cea mai scăzută temperatură de funcționare stabilită vreodată pentru bateriile din metal lichid. Restul bateriilor din metal lichid trebuie păstrate la temperaturi mai mari de 240°C.Datorită componentelor lichide, bateria poate fi mărită sau micșorată cu ușurință în funcție de puterea necesară. Cu cît bateria este mai mare, cu atît mai multă energie poate asigura. Această flexibilitate permite acestor baterii să alimenteze totul, de la smartphone-uri și ceasuri pînă la infrastructura care stă la baza mișcării către surse regenerabile de energie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load