COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numărul paraziților în peștele pentru sushi a crescut de sute de ori

Numărul paraziților în peștele pentru sushi a crescut de sute de ori

Potrivit unui studiu publicat în revista Global Change Biology, numărul de paraziți din familia Anisakis care infectează peștii de pe întreaga planetă a crescut de 283 de ori în ultimii 50 de ani.


Potrivit portalului Science News, atunci cînd nimeresc în organismul omului nematodele din genul Anisakis, pot provoca vome și diaree. Cel mai adesea, acești paraziți sînt luați de la peștele care este folosit pentru sushi.


Din fericire, temperatura scăzută la înghețarea peștelui ucide paraziți. Furnizorii de pește și bucătari pot detecta și elimina cu ușurință viermii, lungimea cărora poate ajunge la 2 centimetri. Dar creșterea numărului de viermi poate afecta viața unor animale marine.


Creșterea numărului de paraziți poate fi o problemă pentru animalele care se hrănesc cu pește infectat: ouăle de vierme pot fi înghițite de plancton, care este mîncat de cefalopode, care intră în dieta peștilor și toate acestea ajung în corpul balenelor și delfinilor. Populațiile tuturor acestor locuitori marini pot suferi dacă numărul viermilor Anisakis este ridicat. Paraziții pot provoca edeme și sîngerări în tractul digestiv și reproductiv.Potrivit experților, faptul că numărul de paraziți Anisakis crește poate însemna că speciile de pești-gazdă sînt suficient de multe pentru a susține populație de viermi în creștere rapidă. Acesta poate fi un semnal că ecosistemele oceanice se dezvoltă.


O altă explicație posibilă pentru abundența paraziților ar putea fi că ciclurile de viață ale viermilor s-au accelerat din cauza schimbărilor climatice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load