COVID-19 în MOLDOVA

Noul supercar electric alimentat cu hidrogen poate accelera pănă la 354 km/h

Noul supercar electric alimentat cu hidrogen poate accelera pănă la 354 km/h

Constructorul american Hyperion a prezentat supercarul electric alimentat cu hidrogen XP-1, care oferă o autonomie de peste 1.600 de kilometri și ajunge la 96 km/h în mai puțin de 2.2 secunde.

Constructorii auto independenți încep să-și facă tot mai mult simțită prezența în industria auto, iar ultimul exemplu în acest sens este Hyperion.

Americanii au prezentat noul supercar electric XP-1, care mizează pe un șasiu din carbon și titan pentru a menține masa la o valoare cât mai scăzută, în acest caz 1.248 de kilograme.


Principala caracteristică a supercarului este că folosește hidrogen prin intermediul a două rezervoare din fibră de carbon. Hyperion nu a publicat imagini cu interiorul, însă menționează că acesta oferă inclusiv un ecran curbat cu diagonala de 98 inch.

Din păcate, Hyperion nu oferă niciun fel de detalii despre motoarele utilizate, însă menționează că XP-1 ajunge de la 0 la 96 km/h în mai puțin de 2.2 secunde și că viteza maximă este de peste 356 km/h.

În plus, șoferul are parte de transmisie integrală și de o cutie de viteze cu 3 rapoarte.

Alt detaliu tehnic este că autonomia promisă de Hyperon XP-1 este de 1.635 de kilometri, în cazul în care șoferul conduce 55% din timp în oraș și 45% din timp pe autostradă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load