TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noul sistem de captare a carbonului va reduce emisiile generate de camioane cu 90%

Noul sistem de captare a carbonului va reduce emisiile generate de camioane cu 90%

Noul sistem de captare a carbonului, prezentat de oamenii de știință de la Institutul Elvețian de la Lausanne (EPFL) va reduce emisiile generate de camioane cu 90%. Conform conceptului, cercetătorii intenționează să transforme gazul nociv pentru atmosferă într-un lichid, care poate fi din nou folosit în calitate de combustibil.


Conform statisticilor, o parte semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon în Europa revine sectorului transporturilor, iar 40% din acestea – camioanelor. Într-un articol publicat în Frontiers in Energy Research, cercetătorii au propus să capteze dioxidul de carbon și să îl transforme în dioxid de carbon lichid, care este depozitat într-un rezervor de pe acoperișul mașinii. Ulterior, acest lichid poate fi livrat la o stație de service, unde ar putea fi transformat în combustibil obișnuit și utilizat din nou.
Materialele absorbante speciale separă dioxidul de carbon de azot și oxigen. Apoi materialul este încălzit pentru a extrage dioxidul de carbon, iar căldura din motorul mașinii este utilizată pentru a comprima CO2 și a-l lichefia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load