TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noul algoritm va aprecia calitatea produselor folosind un smartphone

Noul algoritm va aprecia calitatea produselor folosind un smartphone

Proiectul național „Nauka” din Rusia prezintă: un algoritm creat de cercetătorii de la Universitatea Politehnică Tomsk vă permite să determinați calitatea produselor folosind smartphone-ul.


Proiectul lui Olga Voskoboinikova, lector principal la Departamentul Automatizare și Robotică de la UPT, oferă o modalitate de a determina calitatea laptelui nu după la data de expirare și fără utilizarea de echipamente speciale.


Conceptul poate fi utilizat pentru a determina calitatea atît a laptelui, cît și a altor produse - pentru aceasta este suficient să schimbați compoziția matricei și să selectați anumite condiții de păstrare. Compoziția și dozarea reactivilor pentru fiecare produs se obțin experimental. Controlul parametrilor alimentari este important la toate etapele ciclului de viață al produsului: producție, ambalare, livrare și depozitare. Metodele de control existente necesită o anumită instruire a personalului și disponibilitatea echipamentelor speciale, care nu sînt disponibile consumatorului de rînd. După cum remarcă Olga Voskoboinikova, proiectul prevede automatizarea controlului calității produselor pentru a exclude componenta subiectivă. Se creează un algoritm cu care fiecare consumator poate obține informații despre calitatea laptelui direct pe smartphone-ul său.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri