COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noi imagini uimitoare cu partea întunecată a Lunii

Noi imagini uimitoare cu partea întunecată a Lunii

Roverul Yutu 2 și landerul Chang’e 4 au transmis noi fotografii cu zona pe care o explorează, în regiunea îndepărtată a Lunii.

Imaginile surprinse de robotul Yutu 2 au fost realizate în craterul Von Karman, în luna ianuarie.

Roverul și landerul au ca misiune explorarea în premieră a părții întunecate a Lunii, care nu se poate vedea de pe Pămînt.

Aparatele vor analiza inclusiv solul, astfel încît cercetătorii să afle care sînt diferențele dintre Terra și satelitul ei natural.


Teoretic, misiunea trebuie să dureze numai 3 zile lunare, adică 3 luni, în condițiile în care un ciclu zi/noapte pe Lună este echivalentul a 30 de zile terestre.

Pe Lună, noaptea durează 2 săptămîni, la fel și ziua, iar în timpul nopții sondele trimise de China intră în modul de hibernare, urmînd să reia explorarea cînd răsare din nou soarele.

Cercetătorii chinezi se așteaptă ca ambele sonde să-și continue misiunea și după cele 3 zile lunare, pentru că sînt în stare foarte bună.

Roverul Yutu 2 a parcurs deja peste 180 de metri. El trebuie să facă pauze destul de dese și în timpul zilei lunare, pentru a se proteja de temperaturile extreme, care ating peste 200 de grade Celsius în această perioadă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load