COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

NASA a făcut o nouă descoperire pe Marte

NASA a făcut o nouă descoperire pe Marte

O misiune a NASA a făcut publice mai multe înregistrări prin care se dovedește că există o activitate seismică pe Marte, fiind identificate cel puțin 174 de evenimente seismice.

Aceste dovezi ale activității seismice care i-au surprins pe astronomi este parte dintr-o suită de șase studii, în care planeta a fost observată în ultimele 10 luni, potrivit CNN.

„Pentru prima dată am stabilit că Marte este o planetă activă din punct de vedere seismic. Am planificat această misiune în urmă cu 10 ani, așa că a fost un drum lung să ajungem la astfel de rezultate”, a precizat un om de știință.

Tot specialiștii au mai adăugat că seismele de pe Marte nu se simt în același fel ca pe planeta noastră dat fiind faptul că astfel de evenimente au loc la o adîncime mult mai mare față de cea la care au loc cutremurele de pe Pămînt.


De asemenea, planeta Marte nu are plăci tectonice, cum se întîmplă pe Terra. Acolo, cutremurele au loc în urma unui proces lung de răcire și în urma altor procese asemănătoare.

În urma analizei, au fost depistate două mari cutremure, ceea ce ar reprezenta semnele unor vulcani activi. Astfel, potrivit biologilor, existența vulcanilor ar putea însemna și existența vieții.

O altă descoperire făcută de cercetătorii este faptul că vremea de pe Marte este similară celei de pe Pămînt, cu o singură specificație: pe Marte este o presiune atmosferică și fluctuațiile de temperatură sînt mai puternice.

Cercetătorii au mai adăugat că vor continua să analizeze planeta, pentru descoperiri ulterioare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load