TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mortalitatea prin cancer în SUA a scăzut cu 29% în ultimii17 ani

Mortalitatea prin cancer în SUA a scăzut cu 29% în ultimii17 ani

Rata totală a mortalității prin cancer în SUA în ultimii 17 ani a scăzut cu 29%. În acest timp, a fost înregistrată, de asemenea, o scădere anuală al mortalității, potrivit unui raport al Societății împotriva Cancerului din America.

În raportul Cancer Statistics 2020 se aduc date despre mortalitatea totală prin cancer în Statele Unite, în perioada 1990 - 2017. Autorii documentului remarcă faptul că scăderea mortalității prin cancer pulmonar, cea mai frecventă și fatală formă a bolii, a devenit forța motrice a tendinței generale.


Ratele mortalității în perioada indicată au scăzut cu 51% în rîndul bărbaților și cu 26% în rîndul femeilor. Astfel de schimbări se datorează faptului că americanii au început să fumeze mai puțin, consideră societatea împotriva cancerului.

Cea mai mare scădere a mortalității a fost înregistrată în cazul cancerului de piele cu melanom, unde acest indicator a scăzut cu 7% în perioada 2013 - 2017. Autorii raportului consideră că motivul este apariția noilor medicamente pentru imunoterapie.

O altă scădere semnificativă a ratelor mortalității a fost observată la cancerul de sân, cancerul de prostată și cancerul colon.

Rata totală a mortalității prin cancer din 2016 pînă în 2017 în Statele Unite a scăzut cu 2,2% - o scădere record în întreaga istorie a statisticii îmbolnăvirilor de cancer, se arată în raport.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load