TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Molia modificată genetic a fost eliberată în natură

Molia modificată genetic a fost eliberată în natură

În Statele Unite, a fost eliberat pentru prima dată în natură molia de varză modificată genetic. Așa cercetătorii vor să reducă cantitatea daunei pe care insectele o produc anual.


Oamenii de știință au explicat de ce au ales molia de varză. Potrivit lor, acesta este unul dintre principalii dăunători agricoli din lume. Larvele de insecte se hrănesc cu frunze de varză, broccoli și canola. Lupta împotriva lor cu pesticide este dificilă, deoarece ele se adaptează cu ușurință acestora. Ministerul Agriculturii a SUA estimează daunele cauzate de molia de varză la 5 miliarde de dolari anual.


Pentru a reduce cantitatea daunelor, cercetătorii au adăugat insectelor două gene noi. Una dintre gene este introdusă numai la urmașii masculi și duce la moartea femelelor nou-născute. Cercetătorii au mențioant că gena este transmisă pe linie masculină, adică masculii nu pot avea urmași de sex feminin. O altă genă ajută la identificarea moliei în natură. Oamenii de știință cred că acest lucru va ajuta la controlul populației insectei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load