COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Marea Britanie va începe cel mai mare studiu privind medicamentul care ar putea trata coronavirusul

Marea Britanie va începe cel mai mare studiu privind medicamentul care ar putea trata coronavirusul

Marea Britanie este gată să demareze cel mai vast studiu asupra unui medicament despre care se crede că ar putea trata infecţia cu coronavirus. 6.000 de pacienţi vor lua parte la testarea medicamentului Tocilizumab, comercializat sub numele RoActemra ori Actemra.

Tocilizumab este folosit în mod curent pentru tratarea artritei, scrie mediafax.

Potrivit Daily Mail și The Time, experţii britanici vor testa medicamentul Tocilizumab, comercializat sub numele Actemra. Acest medicament, folosit în mod curent la pacienţii cu artrită, ar putea ajuta la reducerea inflamaţiilor produse la nivelul plămînilor.

Sursa citată notează că testele vor fi conduse de Universitatea Oxford, iar profesorul Martin Landray, epidemiolog experimentat, a afirmat: "Tranziţia de la a purta o infecţie virală la a avea nevoie de respiraţie artificială este influenţată de această hiperinflamaţie observată la nivelul plămînilor".


Tocilizumab acţionează asupra reducerii nivelurilor proteinei IL-6, care în abundenţă provoacă inflamaţii majore şi o suprareacţie a sistemului imunitar, numită şi "furtună de citokine".

Recent, specialiştii din China au notată că tratamentul cu Actemra a ajutat 19 din 20 de pacienţi supuşi medicaţiei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load