COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maimuțele ar putea învăța limbi noi

Maimuțele ar putea învăța limbi noi

Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au descoperit că maimuțele din familia Marmoset își adaptează limba după locul de trai.


Nu numai limba oamenilor poate fi împărțită în dialecte. Sunetele scoase de diferite specii de animale diferă, de asemenea, de la o regiune la alta.


De exemplu, există păsări care cîntă diferit în diferite regiuni, adoptînd dialectul părinților. Același lucru este valabil și pentru primate. Reprezentanții familiei Marmoset (Callitrichidae) aparțin maimuțelor cu nasul lat al Lumii Noi. Specialiștii de la Universitatea din Zurich au descoperit că strigătele și apelurile lor variază, de asemenea, în funcție de populație.Cercetătorii au analizat limba maimuțelor obișnuite înainte și după ce au ajuns într-o colonie cu un dialect diferit. După ceva timp, noii-veniți și-au adaptat limbajul la noul dialect. Încă nu se știe ce avantaje primesc animalele învățînd un nou dialect. Poate că adaptarea limbii demonstrează interesul individului pentru noul grup și crește șansele de reușită ale potențialilor parteneri de împerechere.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load