Luna trimite mesaje codificate spre pămînt?

Luna trimite mesaje codificate spre pămînt?

De mai multe ori pe săptămînă, oamenii de ştiinţă primesc pulsuri de lumină de pe suprafaţa Lunii şi nimeni nu pare a şti cauza exactă.


Aceste pulsuri de lumină de pe suprafaţa Lunii au creat vii controverse în mediile academice, dar fără a oferi şi un răspuns clar cu privire la originea acestora. O echipă de astronomi din Germania propune o nouă teorie cu privire la acest fenomen, implicaţiile acesteia fiind importante pentru stabilirea unor colonii pe satelitul natural al Pămîntului, notează Futurism.


Astronomii germani şi-au construit teoria pornind de la faptul că Luna prezintă, asemenea Terrei, activitate seismică. „Atunci cînd suprafaţa Lunii se mişcă, gazele care reflectă lumina solară sînt eliberate din interiorul satelitului. Aceaste gaze ar putea explica fenomenele luminoase, care uneori se întind pe durata cîtorva ore”, explică Hakan Kayal, profesor al Universităţii Julius-Maximilians.


Înţelegerea acestui fenomen se poate dovedi extrem de importantă pentru o viitoare colonie selenară, putînd fi implicată chiar siguranţa celor care vor munci şi trăi acolo. „Oricine este interesat de construcţia unei baze pe Lună trebuie să fie familizarizat cu condiţiile de mediu”, explică profesorul Kayal.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load