COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Larvele gîndacilor ar putea salva planeta de plastic

Larvele gîndacilor ar putea salva planeta de plastic

În Pacificul de Nord plutește o insulă uriașă de gunoi din plastic, care este de șapte ori mai mare decît Peninsula Coreeană. Insula, numită Marea pată de gunoi din oceanul Pacificul, conține13 milioane de tone de plastic.


Recent, s-a dovedit că problema plasticului poate fi rezolvată de gîndaci larg răspândiți în Coreea.


Cercetătorii pentru prima dată au constatat că larvele de gîndaci din specia coleopterelor (Plesiophthophthalmus davidis) pot descompune polistirenul. Acest material este foarte greu de descompus datorită structurii sale moleculare unice.O echipă de cercetare a constatat că larvele gîndacului întunecat care trăiesc în Asia de Est, inclusiv Peninsula Coreeană, pot consuma polistiren și pot reduce atît greutatea sa, cît și greutatea moleculară. Echipa a confirmat, de asemenea, că flora intestinală izolată poate oxida și poate modifica proprietățile de suprafață ale peliculei de polistiren.


În plus, sa constatat că flora intestinală a acestor larve constă dintr-un grup foarte simplu de specii de bacterii (mai puțin de șase), spre deosebire de flora intestinală a altor insecte obișnuite de polistiren.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load