COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La granița dintre Mexic și Guatemala a fost găsit cel mai vechi templu Maya de aproximativ 3 mii de ani

La granița dintre Mexic și Guatemala a fost găsit cel mai vechi templu Maya de aproximativ 3 mii de ani

La granița dintre Mexic și Guatemala a fost găsit cel mai vechi templu Maya de aproximativ 3 mii de ani. Descoperirea a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Arizona.


Civilizația maya a existat pe peninsula Yucatan timp de mai multe milenii — pînă în secolul al IX-lea d.HR. După aceea, Maya și-a părăsit orașele. Una dintre ipoteze spune că motivul pentru aceasta a fost seceta îndelungată, iar o altă ipoteze spune că motivul au fost conflictele cu alte polițe indiene.


În baza datelor LIDAR, oamenii de știință au reușit să descopere lîngă granița Mexicului și Guatemala o platformă imensă de piatră, care este un oraș construit între anii 2800 mii și 3000 î.HR.Platforma este ascunsă sub suprafața Pămîntului-lungimea sa este de aproximativ 1,4 km, lățimea este de 400 m, iar înălțimea este de 15 pînă la 20 m. Ea este legată de lumea exterioară cu nouă drumuri largi și a fost întoarsă astfel încît capetele sale opuse să se "uite" la punctele în care soarele răsare în ziua solstițiului de vară și de iarnă.


În baza acestui fapt, oamenii de știință au ajuns la concluzia că ei au reușit să descopere un monument religios —unul dintre cel mai vechi cunoscut științei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load