Istoria unei bucăți dintr-un meteorit are o istorie impresionantă

Istoria unei bucăți dintr-un meteorit are o istorie impresionantă

O rocă denumită SaU008 are cea mai impresionantă biografie din întregul sistem solar.


S-a format şi a petrecut miliarde de ani pe Marte, înainte ca un impact să-l arunce în spaţiu, unde a mai stat mai mult de un milion de ani. Însă, în 1999 a lovit Pămîntul. În 2020, NASA va duce roca înapoi pe Marte.


NASA a anunţat recent că o bucată dintr-un meteorit va călători pe Marte în 2020 alături de un rover programat să fie lansat în iulie acelaşi an. Conform InVerse, deşi unii ar putea crede că membrii NASA doresc să ducă roca înapoi de unde provenea iniţial, odată ajuns pe Planeta Roşie, roverul va pulveriza roca pentru a-şi calibra instrumentele laser denumite SHERLOC. 


Meteoriţii de pe Marte sînt extrem de rari, pînă în prezent fiind confirmate aproximativ 200 de specimente  pe Pămînt.  Însă distrugerea pietrei are o cauză nobilă: calibrarea laserului pentru ca NASA să poată studia alte roci de pe planeta Marte. Roverurile trimise anterior au utilizat obiecte terestre, precum metale sau sticlă, pentru calibrarea instrumentelor. 


''Studiem lucrurile la o scală atît de mică încît cea mai simplă greşeală ar putea provoca schimbarea temperaturii sau chiar blocarea roverului în nisip,'' a declarat Luthen Beegle, principalul investigator din cadrul NASA. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load