TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Israelul pregătește o noua misiune spațială

Israelul pregătește o noua misiune spațială

Soft-ul navei spațiale va fi modernizat și va avea un sistem nou pentru evitarea obstacolelor în vederea prevenirii unor eventuale defecțiuni.


Israelul încearcă să revină pe Lună pe parcursul a ultimelor 2,5 ani după ce prima sa tentativă a eșuat în urma aterizării de urgență în aprilie 2019, relatează HB.


Potrivit inginerilor israelieni, succesul va plasa pe cea de-a patra poziție națiunea care va ateriza cu succes pe suprafața Lunii – recenta misiune a Indiei la fel s-a soldat cu eșec.


Motoarele navei spațiale israeliene Beresheet s-au defectat de pe urma ieșirii din funcțiune a computerului după încercarea de aterizare pe satelit. Acum creatorii vehicului au declarat că vor trimite Beresheet 2.0 pe Lună în decurs de 2,5 ani.


Potrivit inginerilor, soft-ul navei spațiale va fi modernizat și va avea un sistem nou pentru evitarea obstacolelor în vederea prevenirii unor eventuale defecțiuni.


Reamintim că nava spațială Beresheet a companiei private SpaceIL nu a reușit să opereze o aterizare lină pe Lună. Aparatul spațial a funcționat bine aproape tot timpul, însă la cîteva kilometri de la satelitul natural al Pămîntului motorul Beresheet a ieșit din funcțiune.


Se presupunea că vehiculul va parcurge cel puțin 500 de metri pe suprafața Lunii. Sonda avea șase camere color de 8 megapixeli, un magnetometru, o capsulă digitală de timp și reflectoare cu colț laser.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load