COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Introducerea pașapoartelor imune va provoca un val de discriminare în lume

Introducerea pașapoartelor imune va provoca un val de discriminare în lume

Conceptul de pașapoarte imune care au fost introduse în Chile va provoca un val de discriminare.


După Chile, o serie de țări europene intenționează să introducă așa-numitele "pașapoarte de sănătate COVID-19". Acest lucru este necesar pentru a opri blocada forțată și pentru a începe acceptarea turiștilor și oamenilor de afaceri. Cu toate acestea, un număr de experți se îndoiesc de eficacitatea acestui document și consideră că acest lucru va duce la discriminare în societate. Căci pașaportul va fi eliberat numai celor care s-au vindecat de COVID-19.
Pașaportul imun, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății din Chile, este deja necesar pentru locuitorii țării pentru călătoriile în cadrul statului, precum și pentru cei care vin în Chile din alte țări pe căi terestre, aeriene și maritime.


Aplicația interactivă legată de baza de date a testelor pentru COVID-19 oferă utilizatorului trei niveluri de acces: roșu, galben și verde. Persoana cu cod roșu nu poate călători. În timp ce cei cu cod galben pot călători, dar cu carantină obligatorie, codurile verzi permit călătoriile fără restricții."Pentru a obține un pașaport medical COVID-19, oamenii trebuie să furnizeze sau să completeze o declarație specială", a declarat Ministerul Sănătății al țării pe site-ul său. Călătorii vor trebui, de asemenea, să efectueze screening-ul de temperatură și să răspundă la întrebări din partea autorităților de sănătate.


Germania, Italia, Marea Britanie și SUA se gândesc să folosească un concept similar pentru a-și relua economia.


Politicienii care pledează pentru pașapoartele de coronavirus consideră că persoana la care au fost găsiți anticorpi a dobîndit imunitate suficientă împotriva noului virus. O astfel de protecție permite oamenilor să vină la birouri, întîlniri și călătorii, deoarece guvernul slăbește normele fizice de distanțare.


Dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un rezumat științific care explică faptul că acțiunile guvernelor nu sînt destul de întemeiate. "Nu există dovezi suficiente privind eficacitatea imunității legate de prezența anticorpilor pentru a garanta precizia pașaportului imun", a declarat OMS într-o declarație.


De asemenea, mai mulți cercetători avertizează, că astfel de pașapoarte ar putea duce la discriminare și corupție.


"Inegalitatea socio-economică, de rasă și etnică existentă s-ar putea reflecta în administrarea unei astfel de certificări, care determină, cine poate obține accesul la testarea la anticorpi și care stă la coadă pentru certificare", a declarat Alexandra L. Felan, de la centrul medical a universității Georgetown.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load