Inginerii au tipărit un pod după proiectul lui Leonardo da Vinci

Inginerii au tipărit un pod după proiectul lui Leonardo da Vinci

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au folosit o imprimantă 3D pentru a crea o copie exactă a podului lui Leonardo da Vinci.


Designul podului neobișnuit pentru vremea sa a fost creat de celebrul artist în urmă cu 500 de ani. Inginerii MIT au descoperit că mini-versiunea tipărită rămîne stabilă și durabilă, fără folosirea unor elemente de fixare care erau parte integrantă a podurilor din epoca Renașterii. Echipa MIT a analizat desenele lui da Vinci, materialele posibile din care podul ar putea fi construit, precum și metodele de construcție care existau în acea perioadă. Drept urmare, cu ajutorul unei imprimante 3D a fost tipărit un model detaliat la scară mare a podului pentru a verifica dacă o astfel de construcție este capabilă să suporte propria greutate.


Ca artist și inventator, da Vinci a creat proiectul podului la comanda sultanului otoman Baiazid II în 1502. Însă proiectul nu a fost aprobat, deoarece mulți au considerat că designul nu este viabil. Podul trebuia să aibă o lungime de aproximativ 280 de metri, ceea ce îl făcea cel mai lung pod din timpul său. Da Vinci a lăsat doar schița podului, fără să explice cum să-l construiască sau ce materiale să folosească pentru construcție. Cu toate acestea, cercetătorii au sugerat că podul ar fi trebuit să fie construit din piatră. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load