COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Inginerii au inventat o modalitate de a încărca mașina electrică în mișcare

Inginerii au inventat o modalitate de a încărca mașina electrică în mișcare

Inginerii au creat o modalitate de încărcare fără fir a mașinilor electrice în mișcare. Este vorba despre utilizarea magnetismului pentru transferul de energie. Această tehnologie poate fi aplicată și pentru reîncărcarea dronelor, roboților și a altor aparate automate.


Încărcătoarele fără fir există deja. De exemplu, pentru a încărca un smartphone. Dar este important ca dispozitivul să fie în repaus sau să nu funcționeze. Dar pentru mașinile electrice, acest lucru este la fel de incomod ca și modul de încărcare existent.


Acum, pentru a încărca complet bateria, trebuie să utilizați stații de încărcare timp de cîteva ore (unele opțiuni presupun o încărcare completă în 30-40 de minute).Acum trei ani, inginerul electric din Stanford, Shanhui Fan, și studentul absolvent Sid Assavorrarit, au creat primul sistem care permite încărcarea fără fir a obiectelor în mișcare. Cu toate acestea, tehnologia era prea ineficientă pentru a fi utilă în afara laboratorului.


Astăzi, acești doi ingineri au adus această tehnologie la acei indicatori cînd aceasta poate fi utilizată în timpul mișcării mașinilor electrice pe drum.
Noul prototip de laborator poate transmite prin rețeaua fără fir 10 W de energie electrică la o distanță de 2-3 picioare. Fan spune că nu există obstacole fundamentale în calea extinderii sistemului pentru a transmite zeci sau sute de kilowați de care va avea nevoie mașina. El spune că sistemul este destul de rapid pentru a reîncărca mașina la o viteză decentă. Transmisia fără fir durează doar cîteva milisecunde - o perioadă mică de timp în care mașina se va deplasa cu 70 mile/h pentru a traversa zona de încărcare. Fan a spus că singurul factor de limitare va fi cît de repede acumulatoarele mașinilor vor putea absorbi toată puterea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load