COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

India va trimite în spațiu un robot umanoid (VIDEO)

India va trimite în spațiu un robot umanoid (VIDEO)

Dacă în vara anului trecut aflam că India se pregătea de a doua sa misiune lunară, iată că acum în 2020 se trece la următorul nivel. Descoperim că India tocmai ce a prezentat un robot umanoid numit Vyommitra, acesta urmînd a fi trimis în spațiu în acest an, dar și în 2021 cu un scop bine întemeiat.

Ei bine, robotul în cauză va simula funcțiile umane în spațiu. Va verifica funcționarea sistemelor și simula alte activități pe care un astronaut le-ar desfășura. Aflăm că denumirea sa – Vyommitra este o combinație dintre cuvintele sanscrite “spațiu” și “prieten”. Robotul este modelat după o femeie, dar nu dispune de picioare.

Robotul poate opera panourile de comutare, vorbi cu astronauții și monitoriza sistemele de protecție și funcțiile vitale ale navei spațiale. Scopul său principal este acela de a permite Organizației de Cercetare a Spațiului din India (ISRO) să monitorizeze în ce mod afectează un zbor spațial corpul uman.


Planul este de a trimite o echipă de astronauți în spațiu la bordul navetei Gaganyaan aproape de finalul anului 2021, iar robotul va oferi feedback-ul necesar pentru pregătirea ca la care a echipei umane.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load