Începe marea colonizare? A fost lansată Space X

Începe marea colonizare? A fost lansată Space X

SpaceX a lansată cu succes cea mai puternică rachetă din lume - Falcon Heavy.


Din cauza vîntului puternic, compania a amînat lansarea pentru ora 8:45 GMT (22:45, ora Moldovei) de pe platforma din Florida, de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat.


Cele trei propulsoare s-au reîntors pe Pămînt. Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi giganţi pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de kilometri de Pămînt.


Fereastra iniţială de zbor a fost programată anterior între ora 6:30 p.m GMT (20:30, ora României) şi ora 9:30 p.m. GMT (11:30 ora României), scrie Descoperă.


Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pămînt. Însă lansarea este extrem de riscantă, după cum a afirmat şi Elon Musk ar exista ''şanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinaţie''.


În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ''Space Oddity'' a lui David Bowie.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load