COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În SUA s-a propus interzicerea cipării oamenilor

În SUA s-a propus interzicerea cipării oamenilor

Autoritățile din Michigan au propus un proiect de lege care să interzică ciparea angajaților companiilor. Acest lucru poate fi făcut numai cu acordul lor.


Autoritățile din Michigan (SUA) au prezentat un proiect de lege care interzice companiilor să implanteze microcipuri angajaților săi.

În textul proiectului sînt indicate și excepții - ciparea angajaților poate fi realizată numai prin consimțămîntul lor.


În ultimii ani, din ce în ce mai multe companii au examinează ideea introducerii cipurilor — în principiu, acestea sînt cipuri RFID sub piele, de dimensiunea unui bob de orez. Ei doresc să le folosească pentru a urmări performanța, dar apărătorii drepturilor omului insistă că aceasta este o "încălcare gravă a vieții private". Dacă proiectul de lege va fi adoptat, cipurile vor putea fi implantate numai în mod voluntar."Avînd în vedere modul în care tehnologia se răspîndește din ce în ce mai mult în fiecare an, noi trebuie să ne protejăm", a declarat Bronna Calais, purtătorul de cuvînt al statului Michigan, care a participat la scrierea proiectului de lege. "Este important ca companiile din Michigan să se gîndească nu doar la interesele lor, ci și la viața privată a angajaților săi".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load