COVID-19 în MOLDOVA

În SUA a fost aprobat cel mai mic reactor nuclear din lume

În SUA a fost aprobat cel mai mic reactor nuclear din lume

Autoritățile americane au permis folosirea construcției primului reactor modular mic. El este proiectat pentru 50 megawați de energie, dar deja după doi ani puterea sa va crește pînă la 60 megawatt.


Comisia de Reglementare Nucleară din SUA a autorizat utilizarea primului reactor modular NuScale. Acesta este cel mai mic reactor din lume — de cîteva zeci de ori mai mic decît cele utilizate în centralele electrice moderne. Datorită designului său modular, NuScale este mai ușor de utilizat, iar construcția sa este sigură chiar și în cazul erorilor și problemelor de funcționare.


Reactorul NuScale Power reprezintă un cilindru din oțel de 23 m și o lățime de 5 m. În interior se află tije pentru combustibil din uraniu care, prin cu ajutorul reacției nucleare în lanț, încălzesc apa în circuitul intern. Prin schimbătorul de căldură, apa încălzită transferă temperatura în circuitul exterior de abur. Aburul pune în funcțiune turbina care generează energie electrică. În procesul de lucru, aburul este răcit și picăturile de apă revin în circuitul interior.Potrivit dezvoltatorilor, reactoarele mici sînt mult mai sigure decât cele obișnuite. În plus, acestea pot fi utilizate în orașele mici, la obiecte industriale și în submarine. Întregul modul este scufundat în apă, acest lucru ajutînd la controlul excesului de căldură și, dacă o parte a reactorului iese din funcțiune, reactorul se scufundă într-un mediu sigur pentru a preveni un dezastru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load