În Statele Unite va fi construit cel mai mare depozit de energie regenerabilă din lume

În Statele Unite va fi construit cel mai mare depozit de energie regenerabilă din lume

Compania Mitsubishi Hitachi Power Systems, împreună cu Magnum Development, a anunțat că va construi prima rețea mondială de acumulare şi stocare a energiei cu o capacitate de 1 gigawatt.

Aceasta va asigura stocarea energiei regenerabile pentru mai multe sezoane și va contribui la soluţionarea problemei producerii excesive de energie.
Compania mixtă Mitsubishi-Hitachi va include mai multe tipuri de dispozitive de stocare a energiei. Proiectul, denumit Advanced Clean Energy Storage (ACES), este un sistem de stocare a energiei din surse regenerabile, proiectat pentru o mie de megawați, ceea ce va permite deservirea a 150 de mii de case pe an. Proiectul va utiliza tehnologii avansate pentru stocarea aerului comprimat, acumulatoare de mare capacitate și elemente de combustie cu oxizi solizi.


Sistemul ACES ar putea contribui la ajustarea energiei eoliene și celei solare la rețea. În condiţiile vînturilor puternice, noaptea, cînd necesarul de energie electrică este scăzut, excesul de energie ar putea fi utilizat pentru a acționa sistemele de hidroliză a apei sau pentru a încărca alte tipuri de baterii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load