TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În ianuarie primii patru astronauți indieni vor începe antrenamentele în Rusia

În ianuarie primii patru astronauți indieni vor începe antrenamentele în Rusia

Mau multe lucrări de cercetare în cadrul misiunii Gaganyaan au fost finalizate, a menționat Kailashavadivu Sivan, șef al Organizației indiene de Cercetări Spațiale.

Un grup de patru astronauți din India va începe în ianuarie pregătirile în Rusia pentru prima misiune indiană pilotată Gaganyaan. Acest lucru a fost relatat reporterilor în cadrul unei conferințe de presă din Bangalore de către șeful Organizației Indiene de Cercetări Spațiale (ISRO), Dr. Kailashavadivu Sivan.


„În 2019 am înregistrat progrese semnificative în programul Gaganyaan. Mai multe lucrări de cercetare au fost finalizate. Patru astronauți din cadrul Forțelor Aeriene din India au fost selectați pentru antrenament. Inițierea antrenamentelor este prevăzută începînd cu a treia săptămînă a lunii ianuarie. Acestea vor avea loc în Rusia”, transmite ziarul Hindustan Times citîndu-l pe Sivan.

Șeful ISRO nu a specificat cine sînt acești astronauți și dacă există femei printre ei. În 2018, premierul indian Narendra Modi a anunțat că la bordul primei nave spațiale naționale ar putea fi și „o fiică a Indiei”.

Marțea trecută ministrul de stat Jitendra Singh care monitorizează industria nucleară și cea spațială în Guvernul indian a declarat că pregătirea membrilor echipajului indian pentru un zbor ar putea dura un an și jumătate pînă la doi ani, în funcție de „adaptabilitatea individuală”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load