COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Germania a apărut o fabrică care într-o zi însorită poate funcționa numai pe energie verde

În Germania a apărut o fabrică care într-o zi însorită poate funcționa numai pe energie verde

Compania multinațională tehnologică ABB a deschis o fabrică care poate genera întreaga energie necesară din contul energiei solare.

La întreprinderea de producere a echipamentelor electrice - prize și întrerupătoare - muncesc 800 de persoane, iar productivitatea lor după trecerea la energia verde nu s-a schimbat.


Obiectul se bazează pe un imens sistem de acumulare a energiei solare instalat deasupra parcării. Potrivit ABB, uzina poate produce 1.100 MWh de energie electrică pe an, ceea ce este suficient pentru a satisface nevoile anuale ale 340 de case.


„Într-o zi însorită, fabrica noastră nu are nevoie să fie conectată la rețea”, a declarat Tarak Mehta, președintele subdiviziunii ABB. În zilele însorite, fabrica produce cu 14% mai multă energie decît are nevoie, de aceea excesul de energie este reorientat în rețea.„Strategia noastră este de a demonstra clienților cum să treacă cu ușurință la neutralitatea față de carbon, chiar și într-un loc unde lucrează 800 de oameni. În același timp, producția nu se va schimba și va fi stabilă”, a declarat ABB.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load