COVID-19 în MOLDOVA

În Crimeea se planifică crearea unei ploi artificiale

În Crimeea se planifică crearea unei ploi artificiale

Au fost anunțate rezultatele concursului deschis pentru executarea lucrărilor experimentale de aviație pentru majorarea artificială a precipitațiilor și creșterea fluxului de apă în rezervorul din Crimeea, relatează Российская газета cu referire la site-ul achizițiilor publice.


Experimentul privind provocarea artificială a ploii cu ajutorul munițiilor meteorologice speciale va costa 25,5 milioane de ruble. Cîștigătorul concursului a devenit FGBU "Observatorul Central Aerologic" (structura Roshidromet), care își ia obligația să efectueze experimentul pînă pe 15 decembrie curent.


La o altitudine de mai mult de opt kilometri, cu ajutorul unui complex de măsurare și calcul instalat la bord, va fi determinată cantitatea de apă din nori și viteza maselor de aer. După aceea, nava aeriană va începe să tragă cu piropatroane cu argint iodic pentru a provoca precipitații. În total, vor fi eliberate cel puțin 300 de încărcături în decurs de 25 de ore. Experții consideră că, cu ajutorul acestei tehnologii, va fi posibilă creșterea cu 30% a volumului de precipitații din norii deja formați.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load