TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În 2020, Scoția va trece la energia regenerabilă

În 2020, Scoția va trece la energia regenerabilă

Autoritățile din Scoția au declarat că pe parcursul anului 2020, țara va trece la energia regenerabilă. Acum, 76% din energie este produsă din surse verzi.

Organizația pentru mediu Scotland Renewables a pregătit un raport în care a urmărit progresul țării în domeniul energiei regenerabile. În el este menționat faptul că Scoția a asigurat deja 76% din consumul de energie electrică din surse verzi, iar pe parcursul anului 2020 intenționează să ajungă la 100%.

Oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că Scoția se îndepărtează repede de folosirea combustibililor fosili. Autoritățile au renunțat în totalitate la cărbune, închizînd ultima centrală de cărbune din țară în 2016. Acum a rămas doar o singură sursă de energie pe bază de combustibili fosili - o centrală de gaz în Aberdeenshire.


În prima jumătate a anului 2019, turbinele eoliene au furnizat energie electrică fiecărei case din țară și miilor de case din nordul Angliei. Singura sa cea mai mare sursă de energie este centrala eoliană offshore "Beatrice", care este capabilă să producă energie pentru 450 de mii de case. Construcția unei ferme eoliene Sagreene mai mari ar trebui să înceapă în 2022, ea va asigura cu electricitate un milion de case.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load