IA a arătat cum va afecta casele particulare schimbările climatice globale în 50 de ani

IA a arătat cum va afecta casele particulare schimbările climatice globale în 50 de ani

Inginerii de la Institutul de Studiu al Algoritmilor din Montreal au creat o inteligenţă artificială (IA), care a demonstrat cum va arăta o locuinţă obişnuită în SUA în 50 de ani dacă climatul se va schimba la fel de repede precum are loc astăzi.

Reprintul studiului este publicat în biblioteca online arXiv.
Potrivit prognozelor climatologilor, dacă se menține situația actuală cu emisiile de dioxid de carbon, temperatura globală va crește cu 3° C pînă în 2100 în comparație cu cea actuală. Ca urmare, topirea ghețarilor se va accelera, iar nivelul Oceanului Mondial va crește. Cu toate acestea, cercetătorii nu pot anticipa efectele exacte ale acestor schimbări.


Pentru instruirea rețelei neuronale generativ-competitive, inginerii au utilizat 5 mii de imagini din serviciul Google Street View, care arată zonele înainte de dezastre naturale (inundații sau incendii) și după acestea.


Potrivit informaţiilor anterioare, concentrația dioxidului de carbon din atmosferă a atins o rată de 415,26 părți per milion, pentru prima dată în istoria omenirii, depășind un nivel record de 415 de părți.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load