COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greenpeace: 98% din incendiile de pădure nu sînt incluse în rapoartele oficiale

Greenpeace: 98% din incendiile de pădure nu sînt incluse în rapoartele oficiale

Aproape toate incendiile de pădure din Rusia nu sînt incluse în rapoartele operaționale ale funcționarilor.

Despre acest lucru scrie Greenpeace cu referire la datele sistemului de monitorizare spațială a incendiilor ISDM-Rosleshoz.


În prezent, în Rusia au loc incendii pe o suprafață de 930 de mii de hectare. În același timp, doar 2% dintre ele sînt reflectate în rapoartele oficiale — aproximativ 16 mii de hectare de pădure.


O mare parte din incendii nu sînt incluse în statistica oficială din mai multe motive: din cauza denaturări intenționate a informației la nivelul ocolului silvic, din cauza faptului că incendiile de pădure ca măsură de profilaxie nu se încadrează în statistici, dar și din cauza faptului că incendiile de pe terenurile agricole, terenurile de stoc și o serie de alte categorii, nu sînt luate oficial în considerare.”Fără a avea date sigure despre cît de multe păduri avem, în ce stare sînt și ce se întîmplă cu ele, este imposibil să construim un sistem eficient de gestionare a pădurilor la nivel de stat. Iar la noi aproape toate informațiile oficiale despre păduri constă din minciuni și tăceri - despre resursele forestiere și pierderile lor, despre calitatea și rezultatele sădirii pădurilor, despre asigurarea cu cadre a industriei și condițiile de muncă ale specialiștilor forestieri și multe altele.

Și, desigur, despre incendiile forestiere. Pe toți șefii de pădure îi interesează în primul rînd cifrele frumoase și rapoartele, astfel încît situația să arate cel puțin nu mai rău decît în aceiași perioadă a anului trecut”, a menționat Alexei Iaroșenko, conducătorul programului forestier Greenpeace.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load