COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Geneticienii din SUA au descoperit 10 mutații în ADN care cresc riscul de schizofrenie

Geneticienii din SUA au descoperit 10 mutații în ADN care cresc riscul de schizofrenie

Oamenii de știință de la Harvard și Institutul de Tehnologie din Massachusetts au descoperit 10 mutații anterior nestudiate, a căror apariție în ADN-ul omului crește riscul apariției schizofreniei.

”Scopul principal al studiului nostru este de a înțelege cauzele genetice ale schizofreniei și de a motiva dezvoltarea de noi mijloace terapeutice. În ultimii 50 de ani, dezvoltarea unor medicamente împotriva schizofrenie a avut progrese limitate, dar în ultimul deceniu am început să facem descoperiri genetice care ne ajută să înțelegem mai bine mecanismele care stau la baza tulburării”, a declarat doctorul în științe, cercetătorul Tarjinder Singh.

Schizofrenia este o tulburare psihică severă, al cărei risc de apariție poate fi semnificativ crescut dacă sînt încălcate anumite gene care codifică o proteină. Studiile arată că o scădere a funcției receptorilor de glutamat responsabili de comunicarea între celulele creierului duce la apariția simptomelor bolii, astfel că acest sistem ar putea fi ținta viitoarelor tratamente.


Studiul acestor mutații și gene, așa cum speră oamenii de știință, le va permite să ajute oamenii să scape de această boală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load