COVID-19 în MOLDOVA

Funcționari publici, înlocuiți de roboți cu trăsături umane

Funcționari publici, înlocuiți de roboți cu trăsături umane

O funcționară robot a început să ofere servicii la un birou pentru evidența populației din Siberia.

„Femeia”, care are păr blond și ochi căprui, lucrează în Perm, la 1.100 de km de capitala Moscova. În acest moment, funcționara eliberează caziere, dar mai tîrziu ar putea primi și alte sarcini, informează go4it.ro.

Robotul a fost gîndit de compania Promobot pentru a arăta ca o rusoaică tipică. Trăsăturile faciale ale „funcționarei” au fost generate de un program bazat pe inteligență artificială, care a analizat mii de imagini cu femei din Rusia.


Robotul, care poartă uniformă, poate recrea peste 600 de expresii faciale umane, prin mișcarea ochilor, a pomeților și a buzelor.

Robotul, care poate pune întrebări generice și răspunde la solicitări, este conectat la un scaner și o imprimantă.

Roboții înlocuiesc oamenii în multe domenii, iar tendința este accelerată de actuala pandemie. Mașinile nu se îmbolnăvesc, nu trebuie să poarte măști de protecție și nici să păstreze distanțarea socială. Astfel, Erica, un robot înzestrat cu inteligență artificială, a primit rolul principal într-un film SF. „Actrița” va juca în pelicula „b”, care are un buget de 70 de milioane de dolari.

Totodată, în Coreea de Sud oamenii vor fi testați pentru COVID-19 cu ajutorul unui robot controlat de la distanță. Tot în Asia, cîinele robot Spot le transmite oamenilor să păstreze distanța în parcurile din Singapore.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load