Facebook vrea să-şi creeze propria criptomonedă

Facebook vrea să-şi creeze propria criptomonedă

Cîteva dintre cele mai mari servicii de mesagerie speră să aibă succes acolo unde startup-urile de criptomonede au eșuat și vor să aducă consumatorilor mainstream monedele virtuale.


Facebook, Telegram sau Signal plănuiesc să-și lanseze propriile monede virtuale sau criptomonede în acest an. Cu ajutorul unei monede virtuale, utilizatorii ar putea să trimită bani altor utilizatori maui ușor de-a lungul granițelor internaționale.


Facebook lucrează din greu la un proiect secret. Compania vrea să implementeze o monedă virtuală pentru WhatsApp pe care utilizatorii mesageriei ar putea să o folosească să trimită bani instant familiei și prietenilor.


Proiectul se află într-un stadiu avansat deoarece reprezențanții companiei ar fi avut mai multe discuții cu mai multe exchange-uri de monede virtuale pentru a le vinde clienților lor moneda Facebook.


Telegram, serviciul de mesagerie cu peste 300 de milioane de utilizatori, are în plan lansarea unei astfel de monede. La fel și Signal, dar și alte servicii similare din Coreea de Sud și Japonia.


Toate aceste proiecte au un public țintă care s-a dovedit a fi interesat de alte metode de plată decît cele tradiționale. Portofelul digital Venmo este foarte popular în SUA, iar în China mulți consumatori folosesc sisteme de plată nontradiționale precum sistemul de mesagerie WeChat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load