COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Facebook intenționează să interzică reclamele politice

Facebook intenționează să interzică reclamele politice

Facebook modifică termenii pentru reclamele politice. Compania va întrerupe reclame politice înainte de alegerile din 2020

Perioada de „backout” s-ar aplica în zilele dinainte alegerilor, informează noobz.ro cu referire la Bloomberg.

Facebook ar putea aduce o modificare majoră în politica sa de publicitate într-un efort de a combate dezinformarea legată de alegeri. Platforma socială are în vedere interdicția publicității politice în SUA în zilele anterioare alegerilor din 2020.


Spre deosebire de Twitter, care a interzis anunțurile politice în totalitate anul trecut, planul Facebook va limita anunțurile pentru cîteva zile. Politica propusă ar crea o perioadă de „blackout” care ar opri reclamele politice de pe platformă în perioada premergătoare zilei alegerilor. Nu este clar cît poate dura această perioadă. Însă, există un precedent pentru o astfel de politică. Multe țări, inclusiv U.K, au legi care interzic reclame politice în ziua alegerilor sau în zilele dinainte.

Raportul vine în condițiile în care Facebook are de-a face cu un boicot al agenților de publicitate, care include acum peste 1.000 de companii. Boicotul vine ca o reacție asupra politicilor sale privind discursurile de ură. Un audit independent în domeniul drepturilor civile, lansat la începutul acestei săptămîni, a criticat Facebook față de politicile companiei. Acesta scuza politicienii de lipsa veridicității faptelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load