COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două eleve au descoperit un asteroid care ar putea prezenta pericol pentru Terra

Două eleve au descoperit un asteroid care ar putea prezenta pericol pentru Terra

Două adolescente din India au descoperit un asteroid care va ajunge la un moment dat în apropiere de Terra. Elevele au făcut descoperirea analizînd imagini de la un telescop al Universității din Hawaii.

În prezent, asteroidul se află în apropiere de Marte, iar orbita sa o va traversa pe cea a Pămîntului în aproximativ un milion de ani, a anunțat SPACE India, un institut privat unde cele două fete de 14 ani fac pregătire, informează descopera.ro.

„Aștept cu nerăbdare cînd vom avea șansa să numim asteroidul”, a spus Vaidehi Vekariya, care își dorește să devină astronaut, potrivit Reuters.


Numit în prezent HLV2514, asteroidul poate fi botezat oficial numai după ce NASA îi confirmă orbita, a declarat o purtătoare de cuvînt a SPACE India.

Radhika Lakhani, cealaltă elevă care a contribuit la descoperirea asteroidului, a afirmat că studiază din greu. „Nici măcar nu am un televizor acasă, astfel mă pot concentra la studiile mele”, a mărturisit tînăra.

Asteroizii și cometele reprezintă o potențială amenințare pentru Pămînt, iar oamenii de știință descoperă în fiecare an mii de astfel de obiecte cosmice. În 2013, un asteroid mai greu decît Turnul Eiffel a explodat deasupra Rusiei centrale, rănind peste 1.000 de persoane prin unda sa de șoc.

Cele două fete, care provin din orașul Surat din vestul Indiei, au descoperit obiectul ca parte a unei campanii de căutare a asteroizilor, derulată de SPACE India împreună cu International Astronomical Search Collaboration (IASC), un grup de oameni de știință afiliați NASA. Directorul IASC, J. Patrick Miller, a confirmat descoperirea asteroidului.

Descoperirea a fost făcută în iunie, fetele folosind un software specializat pentru a analiza imaginile surprinse de telescopul Pan-STARRS din Hawaii.

SPACE India este printre puținele inițiative private de educație spațială din India, o țară cunoscută pentru folosirea tehnologiei spațiale ieftine care a stimulat misiuni pe Lună și Marte.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load