COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Desenele rupestre misterioase povestesc despre un eveniment catastrofal

Desenele rupestre misterioase povestesc despre un eveniment catastrofal

Oamenii de știință de la Universitățile din Kent și Edinburgh (Marea Britanie) au descoperit că renumitele picturi misterioase rupestre din peștera Lascaux (Franța), create cu mai mult de 17 mii de ani în urmă, au constituit modalitatea de a reprezenta un eveniment catastrofal, informează publicaţia Science Alert.

Cercetătorii au analizat desenele antice, care reprezintă animale din întreaga lume, inclusiv acelea găsite în structura megalitică a Gebekli Tepe și în ruinele așezării Çatalhöyük (Turcia), precum și în peșterile din Montignac (sud-vestul Franței).

Potrivit oamenilor de știință, picturile rupestre ale scorpionilor, taurilor și leilor reprezintă, de fapt, constelațiile şi erau folosite, pentru a înregistra evenimente importante.


Una dintre scenele din Peștera Lascaux, situată în zona "minelor", reprezintă imaginea unei figuri umane care cade, probabil a unui vînător, care a rănit mortal un bizon. Sub vînător se află o pasăre, care seamănă cu o rață, iar lîngă aceasta este figura unui rinocer, cu capul îndreptat spre stînga, ca și cum animalul ar fugi departe. Pe cealaltă parte a peretelui peşterii este desenat un cap de cal.

Oamenii de știință consideră că bizonul rănit reprezintă Constelația Capricornului în ziua solstițiului de vară, iar rața - Constelația Balanței în momentul echinocțiului de iarnă. Alte animale pot fi identificate cu Constelaţiile Leului și Taurului. Localizarea figurilor indică aproximativ anul 15150 î.Hr.

Aproximativ în acea perioadă au avut loc schimbări climatice globale, care e posibil să fi fost cauzate de o cometă, care se ciocnise de Pămînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load