De ce Stephen Hawking nu credea în Dumnezeu

De ce Stephen Hawking nu credea în Dumnezeu

Omenirea a pierdut una dintre cele mai strălucite minţi ale vremurilor noastre. 


Stephen Hawking, renumitul astrofizician britanic, a murit la vîrsta de 76 de ani. Lasă moştenire lucrări revoluţionare despre univers şi o poveste de viaţă aproape ireală. Vocea lui, chiar şi filtrată printr-un sintetizator, a fost mereu un reper în ştiinţă.


Fizicianul a declarat în nenumărate rînduri că „nu există Dumnezeu” și că „lumea este rezultatul unui fenomen ce poate fi explicat științific, nu creația unei ființe supreme”.


Stephen Hawking spunea într-un interviu pentru El Mundo: „Înainte să înțelegem știința e normal să credem că Dumnezeu a creat Universul. Dar acum știința oferă o explicație mai convingătoare”, scrie presa română.


Stephen Hawking a fost un ambasador al ştiinţei. Îşi făcuse o misiune din a populariza ştiinţa, din a o face accesibilă tuturor şi s-a numărat printre cei mai mari susţinători ai cuceririi spaţiului. Era expert în cosmologie, fascinat din tinereţe de tainele universului a vrut să-i afle fiecare mister. O teorie despre găurile negre îi poartă azi numele, iar cartea lui „Scurtă istorie a timpului” s-a vîndut în 10 milioane de exemplare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load