COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce pe Pămînt mor păsările

De ce pe Pămînt mor păsările

Conform unui nou studiu, America de Nord a pierdut aproximativ 3 miliarde de păsări din 1970 pînă în 2017. Printre ele se numără 19 dintre cele mai răspîndite specii de păsări.

Doar în America de Nord, 389 din 604 specii de păsări pot dispărea din cauza schimbărilor climatice - adică aproape două treimi din total. Acest proces este observat și în alte părți ale lumii - cauza acestuia este defrișarea, utilizarea activă a pesticidelor care omoară insectele pe cîmpuri și schimbarea habitatului natural.

Există mai multe motive a dispariției păsărilor, dar toate se reduc la un singur lucru - activitatea omului. Pe de o parte, aceasta este schimbarea climatică - creșterea temperaturii globale duce la creșterea numărului de incendii de pădure, secete și ploi abundente, precum și la o creștere a nivelului mării, care poate inunda cuiburile păsărilor care preferă să le construiască aproape de pămînt.


Păsările mor din cauza urbanizării active – ele se ciocnesc de clădiri și mor sub ghearele pisicilor domestice.

De asemenea, păsările mor din cauza activității agricole - defrișarea pentru a mări suprafața de cultivare și folosirea pesticidelor în agricultură, care ucid insectele.

În ambele cazuri, activitatea omului privează păsările de habitatul lor natural, distrugîndu-le cuiburile din copaci și pe pămînt, iar în cel de-al doilea caz - lipsesc păsările și de hrană.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load