COVID-19 în MOLDOVA

De ce companiile de transport trec la gaze naturale și de ce aceasta va salva Pămîntul

De ce companiile de transport trec la gaze naturale și de ce aceasta va salva Pămîntul

Schimbările climatice și deteriorarea calității aerului sînt unele dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă umanitatea. Pentru a rezolva aceste probleme, ONU a formulat Obiectivele de Dezvoltare Durabilă pe termen lung pînă în 2030. Acest program constă din 17 obiective, inclusiv cele care vizează păstrarea resurselor planetei.


Pentru a atinge obiectivele globale stabilite de ONU, indiferent de etapele tehnice și tehnologice întreprinse pentru înverzirea economiei, va fi necesară reducerea suplimentară a emisiilor în sectorul energetic, transport și construcții, precum și în întregul sector industrial în ansamblu.
În prezent, nu există o soluție unică pentru decarbonizarea întregului sector al transportului. Companiile-lider pe piață specializate în dezvoltarea unor soluții vizionare ecologice pentru industria transporturilor, studiază ce set de tehnologii corespund cerințelor diferitelor sarcini ale transportului. Prima soluție evidentă este utilizarea gazelor naturale, în care investim de mai bine de 30 de ani. Conform prognozei Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), consumul mondial de gaze naturale ar putea crește pînă la 4 trilioane de metri cubi deja în 2022.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load