COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum arată o călătorie deasupra unui crater înghețat (VIDEO)

Cum arată o călătorie deasupra unui crater înghețat (VIDEO)

Omul nu ajuns pe planeta Marte, ceea ce înseamnă că acest nou videoclip creat de Agenția Spațială Europeană e cea mai apropiată experiență a unei călătorii deasupra planetei.

Agenția Spațială Europeană (ESA) a creat un videoclip prin care poți vedea cum ar fi să călătorești cu avionul deasupra unui crater marțian înghețat. Korolev este cel mai mare „patinoar” din sistemul solar. Localizat în nordul Planetei Roșii, acesta are o rază de aproximativ 82 de kilometri și o adîncime de aproximativ 1,8 kilometri. Craterul pare să fie acoperit de o pătură groasă de zăpadă, însă este, de fapt, un strat de gheață, scrie playtech.ro.

Acum, ESA a creat cea mai impresionantă vizualizare cu craterul de pe Marte, ceea ce pare o călătorie cu avionul prin jurul elementului de relief de pe Planeta Roșie. Videoclipul nu este, de fapt, filmat dintr-o bucată, ci a fost contruit din cinci imagini capturate în 2018 de către Mars Express, satelitul ESA care orbitează în jurul Planetei Roșii de 17 ani.


Cum a fost creat videoclipul cu craterul de pe Marte

Imaginile au fost obținute cu ajutorul High Resolution Stereo Camera (HRSC), cu o rezoluție de 21 de metri per pixel. Aceste cinci imagini au fost alăturate pentru a crea un mozaic și s-a aplicat o corecție de culoare pentru ca acesta să arate așa cum ar apărea pentru ochiul uman. Pentru a ajunge la rezultatul final, imaginile HRSC au fost combinate apoi cu informații topografice despre crater și zona din jurul săi, ceea ce a permis ca imginile să poată fi redate într-o animație tridimensională.

În cazul în care omul ajunge să pună piciorul pe Marte vreodată, e posibil ca această zonă să deivnă o atracție turistică în adevăratul sens al cuvîtului. În plus, pe lîngă atragerea turiștilor, craterul Korolev ar mai putea avea o utilitate importantă: gheața din interiorul său ar putea folosită drept o sursă abundentă de apă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load