Cum aplicația Facebook urmărește proprietarii de iPhone

Cum aplicația Facebook urmărește proprietarii de iPhone

Un utilizator al aplicației mobile Facebook, Joshua Maddux, a descoperit pe iPhone-ul său că rețeaua socială poate vedea în secret prin camera foto a smartphone-ului acțiunile utilizatorului în timp ce acesta urmărește fluxul de știri și lucrează cu aplicația mobilă.

Joshua a oferit și o dovadă video a descoperirii sale pe Twitter.

Jurnaliștii de la publicația The Next Web au să reprodus această situație și au confirmat descoperirea neobișnuită a lui Joshua cu activarea camerei în aplicația mobilă Facebook.

În prezent, experiențele utilizatorilor care au început să repete acțiunile lui Joshua, au arătat că:
-această problemă cu activarea camerei se observă doar pe dispozitivele Apple (testate deja pe mai multe iPhone) cu iOS 13.2.2, în iOS 13.1.3, camera nu s-a activat, în iOS 12 nu a fost posibilă detectarea imediată a pornirii camerei în aplicație, și anume în iOS 12.4 .1 pe iPhone 7 unii utilizatori au putut să repete această descoperire cu camera;
- activarea camerei în aplicația mobilă funcționează numai după ce utilizatorul însuși a acordat aplicației Facebook permisiunea de a accesa camera;
-pentru a deconecta camera din aplicație de pe iPhone, trebuie să efectuați următoarele acțiuni: deschideți meniul „Setări”, apoi selectați „Confidențialitate”, apoi „Cameră” și dezactivați butonul în dreptul Facebook;
-de asemenea, utilizatorii sînt sfătuiți să deconecteze nu numai camera din aplicație, ci și microfonul (Setări -> Confidențialitate -> Microfon -> Facebook, opriți butonul) 
- Pe dispozitivele Android (de exemplu, Google Pixel 4 și Andriod 10), camera în aplicația mobilă nu este activă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load