COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Creșterea temperaturii va face 4,3 milioane de km pătrați de permafrost potrivite pentru agricultură

Creșterea temperaturii va face 4,3 milioane de km pătrați de permafrost potrivite pentru agricultură

Creșterea temperaturii globale va face 4,3 milioane de km pătrați de pe teritoriul Canadei și Rusiei potrivite pentru agricultură. Acest lucru se va întîmpla în principal din cauza topirii permafrostului în zona arctică, potrivit unui studiu realizat de un grup internațional de oameni de știință condus de Arnaut van Susbergen, publicat în revista PLOS ONE.
Principalele cauze ale modificărilor climei arctice, potrivit oamenilor de știință, sînt degradarea ghețarilor veșnici: acest lucru va duce la creșterea intensității incendiilor de pădure, ceea ce va afecta, de asemenea, negativ climatul din regiune.

Ca urmare a proceselor schimbării climatice, stratul de permafrost crește anual, care se topește vara și îngheață iarna. Topirea sa duce la surparea pămîntului, alunecări de teren și eroziuni, inclusiv a drumurilor și altor comunicații.


Cercetătorii au estimat care parte din teritoriul care este încă permafrost va fi potrivit pentru agricultură. Pentru a face acest lucru, oamenii de știință au calculat modul în care temperatura solului și a aerului, precum și umiditatea solului se va schimba în următoarele cîteva decenii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load