COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coșul de fum solar va economisi pînă la 50% din energia electrică

Coșul de fum solar va economisi pînă la 50% din energia electrică

Un coș de fum solar va economisi pînă la 50% din energie electrică, precum și va salva viața stăpînilor casei în caz de incendiu. Dezvoltarea oamenilor de știință de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne este descrisă în revista Energy and Buildings.


Aproximativ 19% din resursele energetice mondiale merg la încălzirea, ventilarea și răcirea clădirilor, scriu autorii studiului. Instalarea coșurilor solare va reduce consumul de energie pentru încălzire cu 50%.


Un coș de fum solar este un sistem solar pasiv de încălzire și răcire care utilizează ventilarea naturală pentru a regla temperatura în clădire. Coșurile solare moderne constau dintr-un perete de sticlă situat lîngă un perete, vopsit în negru. Acest design permite maximizarea absorbției energiei solare.
Orificiile de ventilație situate în partea de sus și de jos a mecanismului controlează fluxul de aer din interiorul și exteriorul coșului de fum pentru încălzire sau răcire. Cînd soarele încălzește coșul de fum, se încălzește și aerul din interiorul acestuia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load