COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Conținutul video de pe Facebook și Instagram se va vedea mai prost în Europa

Conținutul video de pe Facebook și Instagram se va vedea mai prost în Europa

Temporar, Facebook a decisă să reducă bitrate-ul pentru video în Europa. Decizia este valabilă pentru ambele rețele sociale ale companiei americane, Facebook și Instagram.

Facebook este ultima companie care anunță că va reduce calitatea conținutului video în Europa. Pentru a nu se produce un blocaj, Facebook va livra video la un bitrate mai mic utilizatorilor din Europa, transmite NOI.md cu referire laprofit.ro.

Decizia vine după ce, la finalul săptămînii trecute, Uniunea Europeană le-a cerut în primul rînd serviciilor de streaming să reducă temporar calitatea transmisiunilor pentru că există un real pericol de “sugrumare” a internetului.

Pericolul vine din faptul că traficul de internet a crescut semnificativ de cînd mulți oameni stau acasă, din cauza pandemiei COVID-19.


Conținutul video este cel care face cel mai mare trafic, din toate formele conținut ce sînt transmise prin internet. Pe lîngă platformele de streaming, în ultimele săptămîni a crescut și numărul apelurilor video pe care cei izolați le folosesc pentru a ține legătura cu familia și prietenii.

Facebook, cu cele două platforme ale sale, se adaugă unei liste deja consistente de produse care au decis, de asemenea, să reducă bitrate-ul sau rezoluția conținutului video: Netflix, Amazon Prime Video, YouTube și Disney+.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load