COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Combustibil nou: În Rusia s-a inventat cu o modalitate de a arde aluminiu în apă

Combustibil nou: În Rusia s-a inventat cu o modalitate de a arde aluminiu în apă

Oamenii de știință de la Institutul de temperaturi ridicate (OIVT) RAN au găsit o modalitate de a arde aluminiu în apă fără aditivi chimici suplimentari. Descoperirea poate fi aplicată în instalațiile energetice care funcționează pe reacția de ardere a metalelor - mai eficientă decît motoarele pe benzină sau diesel.


Densitatea energetică a aluminiului este de aproximativ două ori mai mare decît cea a benzinei, dar arderea metalului și, în consecință, utilizarea acestuia ca combustibil face dificilă filmarea oxidului pe suprafață. Pentru a arde aluminiu în apă, anterior erau folosite adaosuri chimice. De asemenea, aluminiu trebuia mărunțit în cea mai mică pulbere, ceea ce făcea procesul dificil și costisitor.


Oamenii de știință ruși au propus arderea metalului în vapori de apă într-un spațiu închis. În acest caz, pentru ardere este potrivită chiar și apa din conducta de apă! Urmare a unei astfel de reacții de ardere, se formează hidrogen gazos de înaltă puritate și oxid de aluminiu solid, precum și este eliberată energie termică.Această descoperire, potrivit oamenilor de știință, deschide perspectiva utilizării metalelor ca combustibil în instalațiilor energetice ecologice. Acestea pot fi folosite, de exemplu, în transport.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load