TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Climatologii din 153 de țări au cerut ONU să declare stare de urgență climatică

Climatologii din 153 de țări au cerut ONU să declare stare de urgență climatică

Peste 11 mii de climatologi din 153 de țări au semnat o scrisoare deschisă în care au solicitat ONU și guvernelor țărilor să declare stare de urgență climatică.


Autorii scrisorii consideră că măsurile luate privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a altor gaze cu efect de seră nu sînt destule. Cercetătorii consideră că punerea în aplicare a Acordului de la Paris este imposibilă fără o stare de urgență climatică.
Ca motiv pentru introducerea stării de urgență, oamenii de știință numesc creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, scăderea suprafeței forestiere, precum și introducerea și dezvoltarea insuficiente a surselor regenerabile de energie.Autorii declarației propun concentrare eforturilor asupra luptei împotriva gazelor cu efect de seră de scurtă durată și nu doar asupra emisiilor de dioxid de carbon. În plus, oamenii de știință sugerează găsirea unor metode care să limiteze sau să oprească creșterea populației lumii, precum și înțelegerea cum pot fi procesate mai bine deșeurile alimentare și reduse emisiile de gaze cu efect de seră care au legătură cu producția de carne.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load