TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Clima din apropierea suprafeței Pămîntului a influenţat vremea spațială

Clima din apropierea suprafeței Pămîntului a influenţat vremea spațială

Procesele climatice care apar în atmosferă în apropierea suprafeței Pămîntului afectează vremea în spațiul apropiat.

Această concluzie a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea Federală Baltică (BFU), studiul cărora este prezentat de RIA Novosti.
Astronomii au studiat procesele la o altitudine de pînă la 100 km de suprafața Pămîntului – pînă la granița spațiului cosmic. Aceste cunoștințe sînt necesare pentru a prezice cutremurele – înainte cu cîteva zile, în ionosfera deasupra epicentrului evenimentului, au loc schimbări caracteristice ale parametrilor.
Cercetătorii au creat un model matematic al propagării undelor din fluctuațiile de presiune de pe suprafața Pămîntului în atmosfera superioară.
„A fost supusă studiului problema dependenței parametrilor gazului în spațiul cosmic apropiat de meteorologia de mai jos, la suprafața Pămîntului. Aceasta este o sarcină foarte neobișnuită. Corectitudinea matematică este dovedită. Și am formulat o declarație-cheie: cum se prezintă exact sarcina și ce fel de date experimentale sînt necesare. ”

Anterior, experții NASA au măsurat pentru prima dată undele de șoc interplanetare care apar ca urmare a exploziilor de particule încărcate pe Soare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load