COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît de probabil este ca virusul COVID-19 să ne lase fără internet?

Cît de probabil este ca virusul COVID-19 să ne lase fără internet?

În plină pandemie, petrecem mai mult timp acasă și, implicit, stăm mai mult pe internet, iar asta i-a îndemnat pe unii să creadă că vor exista probleme.

Pentru a evita răspîndirea virusului care a ucis deja peste 5.000 de persoane în toată lumea, autoritățile ne recomandă tutuor să stăm cît de mult putem în case. Partea proastă în izolarea la domiciliu e că activitățile distractive sînt destul de limitate, așa că pierderea timpului pe internet este, pentru mulți, o soluție excelentă pentru plictiseală.

Potrivit Cloudfare, companie care oferă infrastructură pentru mult companii online la nivel global, cantitatea de trafic pe rețelele din toată a lumea a crescut odată cu răspîndirea cazurilor de COVID-19. În afara Chinei, cel mai mare trafic s-a înregistrat în țara cu al doilea cel mai mare număr de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În statul italian, situația este destul de gravă: întreaga țară se află în carantină. Asta înseamnă că toate activitățile comerciale neesențiale au fost suspendate. Mai sînt deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, transmite NOI.md cu referire la playtech.ro.


Pentru că oamenii stau acasă, aceșttia folosesc internetul și mai mult decît de obicei. De la începutul săptămînii, cînd a fost declarată carantina, traficul de pe rețelele din Italia a crescut cu aproximativ 30%, spune Matthew Prince, CEO-u Cloudfare. Vizitele pe site-urile de știri au crescut cu între 30 și 60%, iar gamingul online cu 20% în statul italian.

Cît de mare e riscul să rămînem fără internet din cauza coronavirusului

E clar că traficul crește și oamenii stau mai mult online decît înainte. Totuși, experții spun că nu avem motive să credem că vom avea probleme cu internetul cît sîntem nevoiți să rămînem în izolare. Cloudfare spune că această creștere în trafic nu e nici pe departe la fel de mare ca acela care se înregistrază în timpul evenimentelor mari.

„În mare, Superbowl-ul din Statele Unite, Eurovisionul în Europa, Olimpiada sau Cupa Mondială, toate acestea creează trafic mai mare decît ceea ce vedem aici”, spune Prince despre traficul de pe internet.

Cloudfare spune că a mai observat cîteva diferențe în felul în care folosim internetul în această perioadă. De exemplu, dacă înainte o creștere a traficului era normală în jurul orei 22, acum traficul crește considerabil și la 10 dimineața și, de multe ori, și la prînz. Acest lucru poate fi explicat de faptul că tot mai mulți oameni lucrează de acasă în perioada asta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load