COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîinii, antrenaţi pentru depistarea timpurie a COVID-19

Cîinii, antrenaţi pentru depistarea timpurie a COVID-19

Oamenii ar putea primi ajutor în lupta cu coronavirusul de la cei mai buni prieteni din lumea necuvîntătoarelor. Cercetătorii britanici au început testele care vor determina dacă virusul poate fi detectat de către cîini. Dacă se va dovedi că studiul are succes, căţeii ar putea deveni cei mai eficienţi detectori de Covid-19.

Cîinii sînt capabili să detecteze o boală chiar şi înaintea unui medic. Mirosul lor foarte fin ar putea fi cheia şi pentru depistarea timpurie a coronavirusului, informează a1.ro.

„Majoritatea infecţiilor schimbă mirosul corpului şi avem toate motivele să credem că acest lucru se va întîmpla şi în cazul coronavirusului”, spune James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneză de Medicină.


Cercetătorii britanici din spatele acestui program, au antrenat cîini să detecteze malaria şi realizează progrese şi în detectarea cancerului cu ajutorul patrupedelor. Pentru început, în aceste teste, vor fi folosiţi şase cîini.

Dacă experimentul va da rezultate şi programul se va extinde, cîinii ar putea realiza un număr record de teste pe zi.

„Fiecare cîine ar putea să verifice pînă la 250 de oameni pe oră”, a adăugat James Logan.

Oamenii de ştiinţă răspund şi îngrijorărilor iubitorilor de animale şi reamintesc că datele de pînă acum arată că sănătatea patrupezilor nu va fi pusă în pericol.

„Există dovezi ştiinţifice conform cărora cîinii nu sînt afectaţi de acest coronavirus”, a precizat Logan.

Guvernul britanic a finanţat cercetarea cu peste 500.000 de lire sterline. În Marea Britanie, aproape 34.000 de oameni au fost răpuşi de virus şi peste 236.000 au fost infectaţi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load